Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

▪Masa migdałowa▪

▪Masa migdałowa▪

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków ta masa dodatkowo jest wspaniałym i niezbędnym uzupełnieniem. Jest prosta do przygotowania, jednak dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym. 


Składniki:

  • ¼ kg migdałów,
  • ¼ kg cukru pudru,
  • 8 łyżek śmietanki,
  • sok i starta skórka z cytryny,

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, najpierw obrać z łupin, przepuścić przez maszynkę.
  2. Dodać cukier, śmietankę, także sok i skórkę otartą z cytryny.
  3. Na koniec utrzeć starannie.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x