Napoje alkoholowePrzetwory domoweŚwiąteczne i karnawałowe

Alasz

Alasz – nalewka kminkowa


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Olejki wlać za pomocą pipetki do spirytusu.
  2. Wodę zagotować w rondelku z grubym dnem, wsypać cukier i wlać sok z cytryny, powoli podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, dopóki cukier się nie rozpuści.
  3. Do gorącego syropu wlać spirytus, wymieszać i ostudzić.
  4. Przelać do dużego, wyparzonego słoja lub gąsiorka, szczelnie zamknąć i odstawić na 1 miesiąc.

Print Friendly, PDF & Email
5 1 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 5]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x