ObiadŚwiąteczne i karnawałoweZupy

Barszcz czerwony czysty na rosole z szynki

Barszcz czerwony czysty 

– możemy oczywiście ugotować nie tylko z wołowiny. Ten przepis pokazuje, że równie dobrze możemy go sporządzić np z wędzonej szynki, lub boczku.


Składniki:

  • 50 dag buraków ćwikłowych,
  • 50 dag mięsa wędzonego (szynka, boczek),
  • 25 dag włoszczyzny,
  • 5 dag cebuli,
  • liść laurowy, ziele angielskie,
  • 1 szklanka kiszonego barszczu, lub koncentrat,
  • sól, cukier, pieprz,
  • 1 ząbek czosnku,
  • ocet, lub kwasek cytrynowy.

 

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar podobnie jak w przepisie «barszcz na rosole» .
  2. Barszcz czerwony czysty gotujemy z buraków, z dodatkiem kiszonego barszczu, jak w przepisie. 
  3. Zamiast z mięsa wołowego z kośćmi i włoszczyzną, można również sporządzić rosół z mięsa wędzonego (szynka, boczek).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x