Dania główneMięso - potrawyPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Mielony z tatara – befsztyk wołowy

Mielony z „tatara”

Mielony z tatara – befsztyk wołowy. Można podawać z ziemniakami lub frytkami (garmażeryjnymi) odgrzanymi na patelni i z surówką z warzyw.

Befsztyk z Tatara


Składniki:

  • 50 dkg „tatara” (garmażeryjnego),
  • 10 dkg cebuli,
  • 1 jajo,
  • 4 dkg tłuszczu,
  • 3 dkg mąki,
  • 2 dkg masła,
  • sól, pieprz,

tatar
Befsztyk tatarski.

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Befsztyk mielony”, biorąc zamiast mięsa wołowego z kością półfabrykat garmażeryjny „tatar”.
  2. Można podawać z ziemniakami lub frytkami (garmażeryjnymi) odgrzanymi na patelni i z surówką z warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x