Befsztyk z polędwicy

Befsztyk z Polędwicy

jest najbardziej dietetycznym smażonym mięsem. Wysmażony befsztyk jest polecany w niektórych dietach, bo w 100 g zawiera tylko 130 kcal i 5 g tłuszczu.


Składniki:

  • 70 dag polędwicy wołowej,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 4 dag masła,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól, pieprz,

Przygotowanie:

  1. Polędwicę wyżyłować, pokroić na poprzeczne kawałki o grubości około 2 cm. Każdy kawałek osobno osolić, popieprzyć, pokropić olejem i zostawić na godzinę.
  2. Befsztyk kłaść na mocno rozgrzaną patelnię i smażyć na mocnym ogniu. Gdy podrumienią się już z jednej strony, przewracamy je szerokim nożem.
  3. Befsztyk z polędwicy podsmażamy z drugiej strony, podajemy ziemniakami przyrządzonymi jak w przepisie na befsztyki, z sosem „a la maitre d’hotel”.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x