Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Biszkopt szybki

Biszkopt szybki.

Podstawą każdego tortu biszkoptowego, siłą rzeczy  jest biszkopt. 🙂 Ten przepis jest szybki i zawsze się udaje. Prosty, smaczny i łatwy w przyrządzaniu. Można go polecić!


Ciasto biszkoptowe: ma duże zastosowanie w naszej kuchni domowej. Podajemy je na deser do posiłków głównych i na podwieczorek dla dzieci. są również polecane w żywieniu dietetycznym. Ciasto jest puszyste, lekkie, porowate i elastyczne. Nadaje się jako podstawa tortów, ciastek tortowych, rolad itp.

Wyróżniamy trzy zasadnicze techniki wykonania biszkoptu:

  1. Ciasto biszkoptowe na podstawie żółtek utartych z cukrem, na zimno. 
  2. Ciasto biszkoptowe na podstawie piany ubijanej z cukrem, na zimno. 
  3. Cia­sto biszkoptowe na podstawie jaj zaparzanych

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Oddzielić białka, ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po trochu cukier.
  2. Każde żółtko osobno posolić i dodać go w czasie ubijania piany.
  3. Na koniec dodać mąkę i dobrze wymieszać.
  4. Piec w dużej tortownicy około 30-40 minut.
  5. Biszkopt szybki używać do tortów biszkoptowych.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x