Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Boczek pieczony

Boczek pieczony


Składniki:

  • 50 – 60 dag chudego boczku,
  • 8 dag cebuli,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Boczek opłukać, obgotować (20 minut).
  2. Przełożyć do płaskiego rondla, osolić, dodać pokrojoną w talarki cebulę.
  3. Piec, często podlewając sosem; trzeba uważać, aby za bardzo się nie wytopił.
  4. Sos podlewać wodą.
  5. Boczek w czasie pieczenia obracać.
  6. Gdy jest miękki, zrumienić go na silnym ogniu, po czym wyjąć, pokroić w niezbyt cienkie plastry.
  7. Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą lub grochem purée.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x