PRZEPISY

Brukselka z tartą bułką

Brukselka z Tartą Bułką

jest świetnym dodatkiem do mięs, może też stanowić odrębną, smaczną potrawę. Aby nie była gorzka, trzeba zastosować prosty trick.


? Czas przygotowania: 30 min. ‖ IG:43 kcal/100 g ‖


Składniki:

  • 80 dag brukselki,
  • sól,
  • 2 dag tartej bułki,
  • 3 dag masła lub margaryny,

Przygotowanie:

  1. Aby pozbyć się z brukselki goryczki, wystarczy ją nieco przemrozić.
  2. Możemy ją wstawić na dwie godziny do zamrażalnika.
  3. Świeżą brukselkę oczyścić, dokładnie opłukać w dużej ilości zimnej wody, zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć.
  4. Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Kiedy już jest miękka, odcedzić, osączyć.
  6. Wyłożyć na półmisek, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką.
  7. Brukselka z tartą bułką to dobry dodatek do mięsa.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x