Budyń z jabłek i marchwi

«Budyń z Jabłek i Marchewki».

Potrawa wegetariańska, którą można podawać zarówno na śniadanie, jak też na podwieczorek. Można ją też przyrządzać również w ramach bezmięsnej diety.



Składniki:

  • 10 dag jabłek,
  • 10 dag marchwi,
  • 1 jajo,
  • 1 dag masła,
  • 2 dag czerstwej bułki,
  • 25 ml mleka,
  • 5 dag tartej bułki,

budyn-orzechy

Przygotowanie:

  1. Masło utrzeć z żółtkiem, dodać namoczoną w mleku czerstwą bułkę oraz jabłka i marchew starte na grubej tarce, wymieszać.
  2. Do wymieszanej masy dodać ubitą z białka pianę, wymieszać lekko i nałożyć do formy wysmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułka.
  3. Gotować pod przykryciem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x