ObiadRodzaj posiłkuSosyZupy

Bulion mięsny

Bulion mięsny


Składniki:

  • 300 ml wody,
  • 10 dag chudego mięsa,
  • 3 dag włoszczyzny,
  • 1 g soli,
  • 1 żółtko,

Przygotowanie:

  1. Oczyszczoną włoszczyznę, oraz pokrojone mięso najpierw włożyć do naczynia z zimną, nie osoloną wodą.
  2. Później gotować powoli do odparowania połowy objętości płynu.
  3. Po ugotowaniu wywar odcedzić, na koniec dodać sól oraz żółtko.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x