KolacjaŚniadanieWypiekane

Bułki na podmłodzie

Bułki na podmłodzie :


Zostawiasz na ok. 10 – 12 godz.

Potem dodajesz :


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Dokładnie wyrabiasz, zostawiasz aż podwoi objętość (ok.1,5 – 2 godz.) lekko zagniatasz na obsypanej stolnicy i formujesz bułki.
  2. Układasz na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywasz ściereczką i czekasz aż trochę podrosną (25-30 min.). 
  3. Pieczesz z parą ok 12- 15 min. w temp. 220 stopni.
  4. Jak nie masz piekarnika z funkcją pary, to na dno wkładasz naczynie żaroodporne z wodą. 
  5. Przepis na ok. 10 bułek w zależności od wielkości.

{przepis Gosi z FB}


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Jerzy
Jerzy
7 miesięcy temu

Przypominam o 9 gramach soli dla dobrego smaku !!!!!!!!!!!!

1
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x