PRZEPISYZupy

Zupa cebulowa francuska

Cebulowa zupa francuska,

według tradycyjnego przepisu z kuchni francuskiej.
Z dodatkiem białego wina, oczywiście przyprawiona do smaku.


Składniki:

  • ¾ kg cebuli,
  • 4 dag masła,
  • 1 ¾ litra wody,
  • 2 kostki przyprawy do zup,
  • 1 ½ kieliszka białego wina,
  • 1 łyżeczka cukru na karmel,
  • sól, pieprz, Vegeta,

Przygotowanie:

  1. Wpierw cebulę ogrzać, drobno posiekać, zrumienić na maśle, wrzucić do 1 ¾ litra wrzącej wody i gotować 10 minut.
  2. Na koniec gotowania dodać kostki przyprawy do zup, Vegetę.
  3. Po zestawieniu z ognia – białe wino, sól, pieprz do smaku.
  4. Wreszcie zabarwić karmelem.
  5. Podawać z grzankami z bułki pszennej.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x