Chrzan z jajami i śmietaną

Chrzan z jajami i śmietaną


Składniki:

  • 6 jajek;
  • 30-40 dag tartego chrzanu;
  • 3-4 łyżki śmietany;
  • 3 łyżeczki cukru;

Przygotowanie:

  1. Ugotować jaja na twardo, po wystudzeniu oddzielić żółtka od białek.
  2. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na jednolitą masą.
  3. Do utartej masy po łyżce dodawać śmietanę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
  4. Dodać tarty chrzan, wymieszać i doprawić do smaku solą, octem i cukrem.
  5. Do utartego chrzanu z żółtkami można dodać pozostałe białka, po uprzednim ich posiekaniu.
  6. Używać do kanapek i wędlin

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x