ObiadWypiekane

Ciasta zarabiane w naczyniu

Ciasta Zarabiane w Naczyniu


Zarabianie ciasta jest częścią przygotowania potrawy, albo wypieku, lub wyrobu cukierniczego. Składa się z czynności przesiewania mąki, co ma na celu jej spulchnienie i napowietrzenie i oddzielenie ewentualnych ciał obcych (zanieczyszczeń), które mogą być w mące.

Następną czynnością jest wymieszanie i połączenie mąki z pozostałymi składnikami i płynami. Ich rodzaj i proporcje określają poszczególne przepisy, a zależy to od przeznaczenia ciasta. Po zarobieniu ciasto należy wyrobić.

  1. Ciasta te są bardziej rzadkie od ciast zarabianych na stolnicy.
  2. To zarówno wypieki, jak i potrawy z ciast.
  3. W tej kategorii są ciasta pieczone, zarabiane w naczyniu. Na przykład  biszkopty,
  4. Są to kluski lane, kładzione, półfrancuskie, francuskie.
  5. Ciasta te, to również czeskie “knedliczki” lub prażuchy.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x