WypiekaneWyroby cukiernicze

Ciastka półfrancuskie serowe z masą owocową

Ciastka półfrancuskie serowe z masą owocową


Składniki:

ciasto serowe:

  • 25 dag mąki,
  • 25­ dag masła,
  • 25 dag dobrze odciśniętego sera (twarogu),
  • ½ jaja,

masa owocowa:

  • 3 białka,
  • 30 dag cukru-pudru,
  • 20 dag poziomek lub malin albo marmolady,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto serowe według przepisu „Ciastka półfrancuskie serowe z marmoladą”.
  2. Wałkować na grubość 1 cm, wykrawać krążki o średnicy 5–6 cm, upiec na jasnozłoty kolor.
  3. Przyrządzić masę owocową.
  4. Zimne krążki nakładać masą z piany w formie piramidek.
  5. Najlepiej masę wyciskać z woreczka cukierniczego lub „szprycki”.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x