Ciastka półfrancuskie serowe z masą owocową
Ciastka półfrancuskie serowe z masą owocową
Składniki:
ciasto serowe:
- 25 dag mąki,
- 25 dag masła,
- 25 dag dobrze odciśniętego sera (twarogu),
- ½ jaja,
masa owocowa:
- 3 białka,
- 30 dag cukru-pudru,
- 20 dag poziomek lub malin albo marmolady,
- cytryna lub kwasek cytrynowy,
Przygotowanie:
- Przyrządzić ciasto serowe według przepisu „Ciastka półfrancuskie serowe z marmoladą”.
- Wałkować na grubość 1 cm, wykrawać krążki o średnicy 5–6 cm, upiec na jasnozłoty kolor.
- Przyrządzić masę owocową.
- Zimne krążki nakładać masą z piany w formie piramidek.
- Najlepiej masę wyciskać z woreczka cukierniczego lub „szprycki”.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]