PRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Ciastka półkruche z masą czekoladową

Ciastka półkruche z masą czekoladową lub kawową


Składniki:

ciasto:

  • 30 dkg mąki,
  • 10 dkg tłuszczu,
  • 1 jajo,
  • 2 żółtka,
  • 10 dkg cukru pudru,
  • 2 – 3 łyżki śmietany,
  • ½ łyżki proszku do pieczenia,
  • 2 dkg masła do formy,

masa czekoladowa:

  • 2 jaja,
  • wanilia,
  • 15 dkg masła,
  • 1 łyżka spirytusu lub wódki,
  • 3 dkg cukru pudru,
  • wanilia,
  • 3 dkg kakao,
  • 6 łyżek mleka,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto według przepisu «Placek półkruchy z marmoladą».
  2. Upiec małe krążki z ciasta i przełożyć masą przygotowaną według przepisu: «Kruche ciasta z masą czekoladową lub kawową».

ciastecka


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x