Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekane

Ciasto półfrancuskie

Ciasto półfrancuskie


Przygotowanie:

  1. Ciasto to oznacza się listkowaniem, jest lekkie i kruche.
  2. Sporządza się go bez dodatku cukru, natomiast, o ile przeznaczone jest na wyroby cukiernicze – posypuje się go cukrem po upieczeniu (gorące).
  3. Rozróżnia się ciasto półfrancuskie śmietanowe i serowe.
  4. Po zarobieniu ciasto półfrancuskie śmietanowe powinno fermentować w chłodzie przez 8 -12 godzin.
  5. Technika zarabiania tego ciasta jest taka sama jak ciast kruchych.
  6. Ciasto to nie ustępuje ciastu francuskiemu, a jest o wiele łatwiejsze do wykonania.
  7. Ważną rolę odgrywa temperatura pieczenia ciasta.
  8. Powinna być wysoka (300°C), aby ciasto się udało.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 2]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x