Cielęcina duszona w jarzynach

Cielęcina duszona w jarzynach

Potrawa przeznaczona przede wszystkim dla tych, co zachowują dietę ze względów zdrowotnych, rekonwalescentów, również stosowana często w żywieniu małych dzieci.



Składniki:

  • 20 dag cielęciny,
  • 3 dag marchewki,
  • 1 dag pietruszki,
  • 1 dag cebuli,
  • 1­ dag selera,
  • 1 dag zielonego groszku,
  • 1 dag fasolki szparagowej,
  • 2 g soli,
  • 1 dag masła,

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone i rozdrobnione jarzyny wpierw dusić wraz z mięsem do miękkości w naczyniu pod przykryciem.
  2. Po uduszeniu na koniec dodać masło.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x