Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Cielęcina gotowana

Cielęcina Gotowana


Mięso cielęce odznacza się bladoróżową barwą. Na powierzchni mięsa często nie ma w ogóle tłuszczu, zaś tłuszcz wewnętrzny jest zwarty, o odcieniu bladoróżowym. Najlepszego mięsa dostarczają cielęta 6 – 8 tygodniowe. Mięso zbyt młodych cieląt (poniżej 4-go tygodnia jest wodniste, a mięśnie słabo rozwinięte).

Takie mięso zalicza się do pośledniejszego gatunku. Mięso jest delikatne, szybko dojrzewa, ale szybko się psuje. Należy go prawidłowo przechowywać i konserwować.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x