PRZEPISYPrzetwory domoweŚniadanie

Dżem śliwkowy węgierkowy

Dżem śliwkowy węgierkowy


Składniki:

  • 1 kg śliwek węgierek albo mirabelek,
  • ½ kg cukru,

Przygotowanie:

  1. Umyte śliwki wydrylować i zasypać cukrem.
  2. Gdy puszczą sok, przełożyć do rondla i gotować powoli zabezpieczając przed przypaleniem.
  3. Mieszając uważać, aby nie rozgotować całkowicie owoców.
  4. Można kilkakrotnie przerywać gotowanie, aby owoce nie rozpadły się całkowicie.
  5. Gorący dżem (jest bardzo gęsty) przełożyć do słoików i zamknąć.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x