Mięso - potrawyPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Dzielenie indyka nadziewanego

Dzielenie indyka nadziewanego


Upieczonego indyka położyć na desce. Dzielenie indyka przeprowadzić w następujący sposób:

dzielenie indyka
Dzielenie indyka.
  1. Odciąć nogi, następnie uda, które pokroić na trzy kawałki.
  2. Odkroić skrzydełka z kawałkiem piersi.
  3. Pokroić nadziewane podgardle w poprzek w plastry.
  4. Odkrojone porcje mięsa trzymać w cieple (piekarnik).
  5. Piersi zdjąć z mostka piersiowego, następnie pokroić w skośne,
    szerokie i dość cienkie plastry nie mieszając kolejności.
  6. Cały grzbiet odciąć od części piersiowej specjalnymi nożycami do drobiu (sekatorem).
  7. Grzbiet obrócić i przerąbać w poprzek na kilka części.

Następnie pokrojone mięso indyka złożyć na półmisku w całości, a więc:

  1. Na dnie półmiska ułożyć pokrojony grzbiet,
    na nim umieścić kości piersiowe, a na nich poukładać plastry piersi w kolejności krojenia.
  2. Dołączyć do całości pokrojone podgardle, skrzydła i udka, ułożyć koło indyka,
    nogi ułożyć koło indyka tak, aby tuszka miała wygląd foremny, skropić sosem z pieczenia,
    przybrać zieloną pietruszką lub liśćmi sałaty.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x