Mięso - potrawyPRZEPISY

Dzielenie kaczek i gęsi

Dzielenie kaczek i gęsi.


  1. Tuszki mniejsze i młode dzieli się na 4 – 6 części.
  2. Odciąć udka, podzielić na 2 – 3 części.
  3. Odciąć skrzydełka z kawałkiem piersi.
  4. Oddzielić grzbiet kaczki wraz z kuprem od części piersiowej.
  5. Część piersiową i grzbietową podzielić w poprzek na 3 – 4 części.

Tuszki większe dzieli się jak tuszki indyka.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x