Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Fasola po bretońsku

Fasola po bretońsku z cielęcymi cynaderkami


Składniki:

  • ¼ kg fasoli,
  • wywar z mięsa,
  • 2 średnie cebule,
  • 20 dag nerek cielęcych,
  • 2½ łyżki tłuszczu,
  • 1 łyżka mąki,
  • 4 dag koncentratu pomidorowego,
  • 50 ml śmietany,
  • 50 ml wytrawnego białego wina,
  • sól, pieprz, przyprawa do zup.

Przygotowanie:

  1. Wpierw ugotować fasolę według przepisu.
  2. Umyte nerki przekroić na połowy, następnie namoczyć przez godzinę, potem wyjąć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć.
  3. Dodać drobno pokrojoną cebulę, lekko zrumienić, później dodać do fasoli i ugotować.
  4. Rozgrzać tłuszcz, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z fasolą i resztą składników, dusić przez kilka minut.
  5. Na koniec przyprawić do smaku.
  6. Fasola po bretońsku może być podawana z ziemniakami i surówkami lub z pieczywem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x