PRZEPISYZupy

Fasolowa z brukselką

Fasolowa z brukselką – składniki:

  • 1½ l wywaru z mięsa i z warzyw;
  • 20 dkg fasoli;
  • 20 dkg brukselki;
  • 2 żółtka;
  • 1 łyżka mąki;
  • 150 ml śmietany;
  • sól, pieprz, cukier, natka pietruszki;

Przygotowanie:

  1. Zalać fasolę zimnym wywarem.  [Sposoby noopener”>ugotować według sposobu 
  2. Brukselkę oczyścić z nadpsutych liści, opłukać, zalać
    wrzącą wodą z dodatkiem cukru, ugotować i odcedzić.
  3. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z fasolą i brukselką, chwilą pogotować.
  4. Żółtka rozetrzeć, wlać trochę zupy szybko mieszając, następnie wymieszać z pozostałą zupą,
    dodać przyprawy i posypać posiekaną natką pietruszki.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x