Galaretka agrestowo – truskawkowa

Galaretka agrestowo – truskawkowa

jest formą zachowania sezonowych smaków na długi czas, kiedy świeże owoce nie są już dostępne. Połączenie kompozycji agrestowo – truskawkowej jest wyjątkowo trafne.


Składniki:

  • 1 kg niedojrzałego agrestu,
  • ½ kg truskawek,
  • 70 dag cukru na 1 litr soku,

Przygotowanie:

  1. Owoce opłukać, usunąć szypułki.
  2. Agrest zmielić w maszynce, a truskawki zmiażdżyć.
  3. Do miazgi dodać ¾ lita wody i gotować około 10 minut.
  4. Odcisnąć sok i zmierzyć.
  5. Odważyć cukier.
  6. Dalej postępować jak w przepisie na galaretkę z jabłek.
  7. W podobny sposób przygotowuje się z innych owoców.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x