Galaretka smażona z owoców

Galaretka smażona z owoców.

Do przygotowania deserów bardzo przydatna jest  galaretka smażona z owoców.



Składniki:

galaretka-truskawkowa

Przygotowanie:

  1. Świeże, dojrzałe owoce opłukać, osączyć, przetrzeć i zmierzyć.
  2. Przecier włożyć do emaliowanego rondla i zagęścić na silnym ogniu do połowy objętości, mieszając od czasu do czasu.
  3. Zagęszczony przecier wymieszać z cukrem i powoli wysmażyć, ciągle mieszając, aby się nie przypalił.
  4. Smażenie z cukrem trwa bardzo krótko, gdy masa odpada od łyżki, oddzielając się płatkami zostawić ją, po chwili napełnić gorące, wyprażone słoiki.
  5. Zawekować.
  6. Resztki pozostałe z przecieru opłukać zimną wodą.
  7. Przyrządzić z nich zupę owocową z dodatkiem rabarbaru.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x