Mięso - potrawyPRZEPISY

Golonka gotowana

Golonka gotowana, głowizna,

to danie dla typowych mięsożerców.
Jeśli lubicie mięso wieprzowe to chyba jeden ze smaczniejszych jego kawałków. Jak szybko i smacznie je przygotować zobacz przepis:


Składniki:

  • ½ kg golonki,
  • sól,
  • 20 dag włoszczyzny bez kapusty,
  • 5 dag cebuli,
  • 1 – 2 liście bobkowe,
  • kilka ziaren pieprzu i angielskiego ziela,

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone i opłukane golonki najpierw zalać wrzącą osoloną wodą, dalej gotować według przepisu „Golonka peklowana gotowana”.
  2. Na koniec podawać z grochem purée i chrzanem z octem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x