Dania główneDietyPRZEPISYZupy

Groch na sypko

Groch Ugotowany Na Sypko.

Fasola zapewnia nam dużą ilość potrzebnego organizmowi białka, nie zawierając tłuszczu, które znajduje się w potrawach mięsnych. Może stanowić osobne danie, lub dodatek do zup, czy drugiego dania. Fajny jest groch ugotowany na sypko.


Składniki:

  • 40 dag suchego grochu,
  • 8 dag słoniny,
  • 5 dag cebuli,
  • sól do smaku,

Przygotowanie:

    1. Groch ugotować według przepisu „Fasola Jaś z wody”.
    2. Słoninę stopić i podsmażyć z pokrojoną cebulą.
    3. Podawać polany słoniną z cebulą jako dodatek do barszczu lub kapuśniaku. Tak przygotowany groch można podać również jako purée (tj. przetarte przez sito), do gotowanego mięsa peklowanego (np. do golonki – lub szynki gotowanej).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x