Ciasto potrawyPRZEPISYZupy

Grzanki do zup owocowych

Grzanki do zup owocowych.

Można również przyrządzać grzanki z bułki słodkiej, pokrojonej w kostkę, pokropionych topionym masłem lub margaryną, zrumienionej w piekarniku („ Grzanki z bułki ”).


Składniki:

  • ½ długiej bułki (kanapkowej),
  • 1 jajo,
  • ¼ l mleka,
  • 4 – 6 dag tłuszczu,
  • 5 dag cukru – pudru,

Przygotowanie:

  1. Bułkę obrać ze skórki, pokroić kromeczki grubości 1 cm.
  2. Maczać w jaju rozmąconym z mlekiem.
  3. Natychmiast kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz, osmażać z obu stron.
  4. Gorące posypać cukrem – pudrem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x