Grzanki ze szprotami

«Grzanki ze szprotami».

Przepis na doskonałe na śniadanie to zapiekane grzanki ze szprotką. Smaczne, pożywne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Godne polecenia jako przekąska, lub dodatek do czystych zup.

Składniki:

  • ½ długiej bułki (kanapkowej),
  • 4 dag masła lub margaryny,
  • 20 dag szprotów,
  • ¼ l sosu pomidorowego,
  • 3 dag sera tylżyckiego,
  • zielona pietruszka,

Przygotowanie:

  1. Przygotować grzanki jak w przepisie na grzanki z szynką, szproty obrać ze skórki i z ości.
  2. Na każdej grzance kłaść 2 – 3 szproty, pokryć je gęstym sosem pomidorowym.
  3. Z wierzchu posypać tartym serem.
  4. Grzanki ze szprotami włożyć do gorącego piekarnika i zapiec przez 10 minut.
  5. Podawać gorące na półmisku przybranym gałązkami zielonej pietruszki jako przekąskę lub jako dodatek do czystych zup.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x