Dania główneObiadRodzaj posiłku

Grzyby suszone smażone panierowane

Grzyby suszone smażone panierowane


Składniki:

  • 8 szt grzybów (8 dag) suszonych średniej wielkości,
  • ¼ l mleka,
  • 3 dag mąki,
  • 1 jajo,
  • 6 dag tartej bułki,
  • 6 dag tłuszczu,
  • sól, pieprz,

Przygotowanie:

  1. Grzyby starannie wymyć, wymoczyć w mleku przez 2 godziny, dodać ¼ l wody.
  2. Ugotować do miękkości, odcedzić, osączyć (wywar zużyć do przyprawienie kapusty, zupy, sosu itp.).
  3. Grzyby panierować: w mące, jajach rozmąconych, tartej bułce.
  4. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Podawać z kapustą zasmażaną, gotowaną na wywarze z grzybów, z ziemniakami purée i sosem chrzanowym.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x