Holenderskie danie jednogarnkowe

Holenderskie danie jednogarnkowe (Hut­spot met klap­stuk)

Skład­niki:

  • 1 kg wo­ło­winy z ko­ścią (np. szpon­der),
  • 80 dag ziem­nia­ków, 
  • 80 dag mar­chewki, 
  • ¼ kg ce­buli, 
  • 3 dag ma­sła, 
  • sól, pieprz, 

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Wle­wamy do na­czy­nia ¾ l wody, so­limy, go­tu­jemy mięso wraz z mar­chewką i po­kro­joną w pla­sterki ce­bulą. 
  2. Do­da­jemy do mięsa ob­rane, po­kra­jane w ćwiartki ziem­niaki i go­tu­jemy, aż ziem­niaki będą mięk­kie. 
  3. Wyj­mu­jemy mięso i kro­imy go na ka­wałki. 
  4. Z ugo­to­wa­nej mar­chewki, ce­buli i ziem­nia­ków ro­bimy pu­rée wraz z do­dat­kiem ma­sła i po­zo­sta­łego ro­sołu. 
  5. Ukła­damy na ogrza­nym pół­mi­sku i ob­kła­damy po­kra­ja­nymi ka­wał­kami mięsa. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x