Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z Budyniem


Składniki:

Ciasta:

  • 3 szklanki mąki,
  • 3 jajka,
  • 1 margaryna,
  • 2 szklanki cukru kryształu,
  • 2­ łyżki smalcu,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 cukier waniliowy,
  •  2 łyżki śmietany,

Budyniowa zalewa:

  • 2 budynie,
  • 3 szklanki mleka,

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  2. Podzielić na dwie części.
  3. Jedną rozwałkować na blaszkę.
  4. Dwa budynie ugotować w trzech szklankach mleka.
  5. Jabłka pokroić w plasterki i wyłożyć na ciasto.
  6. Zalać budyniem.
  7. Przykryć drugą częścią ciasta.
  8. Upiec.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Dana
Dana
2 miesięcy temu

Robię jabłecznik bardzo podobnie. Pyszny, szczególnie w sezonie.pozdrawiam.

2
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x