PRZEPISYRodzaj posiłkuŚniadanie

Jaja na miękko

«Jaja na miękko» –

Propozycja na rodzinne śniadanie. Szybko przyrządzane, smaczne i pożywne. Jajka są stałą pozycją w naszym codziennym menu. Zawierają wiele niezbędnych elementów odżywczych.


Składniki:

  • 8 jaj,
  • sól,
jaja
Dwa jaja na śniadanie.

Przygotowanie:

  1. Świeże jaja umyć, włożyć łyżką do wrzącej wody, gotować 3 – 5 minut pod przykryciem.
  2. Wybrać łyżką, podawać na talerzyku deserowym po dwa zawinięte w ogrzaną serwetkę.
  3. Do jaj na miękko podać osobno kieliszki na spodkach i łyżeczki oraz sól i pieprz w solniczkach.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x