PRZEPISYPrzystawkiRodzaj posiłkuŚniadanieŚwiąteczne i karnawałowe

Jaja na twardo

Jaja na twardo.

Bar­dzo czę­stym skład­ni­kiem na­szych po­sił­ków są jaja go­to­wa­ne na twar­do. Tu spo­sób na pra­wi­dło­we ugo­to­wa­nie jaj – zbyt krót­ki czas gotowania, jak rów­nież prze­go­to­wa­ne – nie będą speł­niać na­szych ocze­ki­wań.


Składniki:

Jaja na twardo.
Jaja na twardo.

Przygotowanie:

  1. Jaja do­kład­nie umyć, wło­żyć do zim­nej wody, go­to­wać pod przy­kry­ciem 10 mi­nut od mo­men­tu roz­po­czę­cia wrze­nia wody.
  2. Schło­dzić w zim­nej wo­dzie, obrać ze sko­rup­ki, po­dzie­lić wzdłuż na dwie czę­ści.
  3. Uło­żyć na pół­mi­sku, za­lać zim­nym so­sem musz­tar­do­wym, szczy­pior­ko­wym itp.
  4. Jaja ugo­to­wa­ne na twar­do i ob­ra­ne ze sko­rup­ki po­da­wać moż­na rów­nież w so­sach go­rą­cych:
    be­sza­me­lo­wym, chrza­no­wym itp. (Jaj­ka w ko­szul­kach).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x