Dania głównePRZEPISY

Jaja po chińsku

Jaja po chińsku

Jajka na twardo można użyć do różnych potraw. Można z nich także uczynić podstawę dania głównego. Wystarczy je dobrze przyprawić.


Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo,
  • 5—6 szt. suszonych grzybów,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 5 łyżek ketchupu,
  • 2 łyżki musztardy,
  • sól, pieprz
  • curry, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

jaja-po-chinsku
Jaja po chińsku.
  1. Ugotowane jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka;
  2. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, zemleć lub posiekać drobno razem z żółtkami,
    połączyć z drobno pokrojoną natką pietruszki, doprawić.
  3. Potem napełnić białka, ułożyć w naczyniu,
    polać doprawioną oliwą wymieszaną z ketchupem i musztardą, chwilę poddusić, doprawić.
  4. Podawać z ziemniakami, z ryżem, kluskami oraz warzywami.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x