Jaja z sardelami lub śledziem
Jaja z sardelami lub śledziem
Składniki:
- 4 jaja (ugotowane na twardo),
- 25 dkg śledzi solonych,
- 10 dkg pomidorów,
- 2 łyżki gęstego majonezu,
- 3 – 5 dkg pikli,
Przygotowanie:
- Śledzie wymoczyć, sprawić (Potrawy rybne), odfiletować, obrać z ości.
- Filety pokroić na 8 długich pasków.
- Każdy pasek zwinąć ciasno w kółko (ślimaczek).
- Jaja obrać ze skorupki, podzielić wzdłuż na połówki, ułożyć żółtkami do góry (spody białek pościnać) na płaskim półmisku szklanym lub porcelanowym.
- Na jaja kłaść zwinięte śledzie.
- Przybrać gęstym majonezem, paskami ogórka, pomidora, sałatą lub zieloną pietruszką.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]