PRZEPISYPrzystawki

Jaja z sardelami lub śledziem

 

Jaja z sardelami lub śledziem


Składniki:

  • 4 jaja (ugotowane na twardo),
  • 25 dkg śledzi solonych,
  • 10 dkg pomidorów,
  • 2 łyżki gęstego majonezu,
  • 3 – 5 dkg pikli,

Przygotowanie:

  1. Śledzie wymoczyć, sprawić (Potrawy rybne), odfiletować, obrać z ości.
  2. Filety pokroić na 8 długich pasków.
  3. Każdy pasek zwinąć ciasno w kółko (ślimaczek).
  4. Jaja obrać ze skorupki, podzielić wzdłuż na połówki, ułożyć żółtkami do góry (spody białek pościnać) na płaskim półmisku szklanym lub porcelanowym.
  5. Na jaja kłaść zwinięte śledzie.
  6. Przybrać gęstym majonezem, paskami ogórka, pomidora, sałatą lub zieloną pietruszką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x