Jajecznica firmowa

Jajecznica firmowa to po­pu­larna po­trawa – zwłasz­cza je­śli nie umiesz zro­bić nic bar­dziej za­awan­so­wa­nego. Prze­pis na nieco bar­dziej skom­pli­ko­waną ja­jecz­nicę szefa znaj­dziesz po­ni­żej.

Skład­niki:

  • 8 jaj,
  • 3—4 dag tłusz­czu,
  • 5 dag chrzanu (tar­tego),
  • 4 dag orze­chów wło­skich bez łu­pin,
  • 25 ml śmie­tany,
  • sól, pieprz do smaku

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Spa­rzyć orze­chy go­rącą wodą, obrać ze skórki, po­sie­kać.
  2. Jaja umyć, wy­bić ze sko­ru­pek do na­czy­nia, po­łą­czyć ze śmie­taną, orze­chami, chrza­nem, wlać na roz­grzany tłuszcz na pa­telni i sma­żyć po­woli mie­sza­jąc aby rów­no­mier­nie się ścięły.
  3. Tu­taj prze­pis dla bar­dziej wy­bred­nego pod­nie­bie­nia.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x