KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem

Jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem

Jeżeli lubisz jajecznicę  pulchną, delikatną i bardzo wiosenną – przygotuj jajecznicę z mlekiem i ze szczypiorkiem. Doskonała na śniadanie.


Składniki:

  • 8 jaj,
  • 4 dag masła , słoniny lub margaryny,
  • 5 – 6 łyżek mleka,
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Świeże jaja umyć, wybić do kubka, rozmieszać mątewką z mlekiem, osolić, wylać na rozgrzany tłuszcz.
  2. Smażyć powoli mieszając, aby jajecznica się nie przypaliła i była w dużych pulchnych kawałkach.
  3. Pod koniec wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.
  4. Wyłożyć na rozgrzaną salaterkę.
  5. Podawać natychmiast.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x