Jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem
Jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem
Jeżeli lubisz jajecznicę pulchną, delikatną i bardzo wiosenną – przygotuj jajecznicę z mlekiem i ze szczypiorkiem. Doskonała na śniadanie.
Składniki:
- 8 jaj,
- 4 dag masła , słoniny lub margaryny,
- 5 – 6 łyżek mleka,
- 1 łyżka siekanego szczypiorku,
- sól,
Przygotowanie:
- Świeże jaja umyć, wybić do kubka, rozmieszać mątewką z mlekiem, osolić, wylać na rozgrzany tłuszcz.
- Smażyć powoli mieszając, aby jajecznica się nie przypaliła i była w dużych pulchnych kawałkach.
- Pod koniec wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.
- Wyłożyć na rozgrzaną salaterkę.
- Podawać natychmiast.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]