KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem

Jajecznica ze szczypiorkiem ‖

To śniadanie wiosenne, smaczne, pożywne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Jednocześnie jest to potrawa trochę inna niż po prostu jajecznica…


Składniki:

  • 8 jaj,
  • 4 dag masła lub margaryny,
  • 3 – 4 łyżki wody,
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Świeże jaja umyć, wybić do kubka, rozmieszać dokładnie z wodą, osolić, wylać na rozgrzany tłuszcz.
  2. Smażyć mieszając, aby jajecznica się nie przypaliła i była w dużych pulchnych kawałkach.
  3. Pod koniec wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.
  4. Jajecznica ze szczypiorkiem powinna być wyłożona na rozgrzaną salaterkę, żeby nie wystygła przed podaniem.
  5. Jajecznicy nie podawać na patelence, bo szybko twardnieje.
  6. Zamiast szczypiorku można dodać siekaną zieloną pietruszkę.
  7. Smaczna jest również jajecznica usmażona na topionej słoninie.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x