PRZEPISYPrzystawkiŚniadanieŚwiąteczne i karnawałowe

Jajka faszerowane w skorupkach


Jajka faszerowane w skorupkach pozwolą urozmaicić nasze menu w czasie okolicznościowych posiłków. Na przykład śniadanie wielkanocne jest tradycyjnym posiłkiem polaków, gdzie jaja są podstawą.


 Przepis Staropolski

Składniki:

  • jajka,
  • szczypiorek, pietruszka,
  • sól, pieprz,
  • tarta bułka,
  • masło;

Jajka faszerowane w skorupkach przygotowanie:

  1. Ile osób tyle jaj ugotować na twardo, najpierw włożyć do zimnej wody,
  2. Gdy wystygną przekroić ostrożnie każde bardzo ostrym nożem na pół, uważając, aby nie popsuć skorupki.
  3. Jaja wybrać nożem lub łyżeczką,
  4. Usiekać drobno, posolić, popieprzyć, na koniec dać trochę siekanego szczypiorku lub pietruszki,
  5. Zasmażyć z łyżką masła i włożyć na powrót w skorupki, później posypać z wierzchu tartą bułka, a położywszy na patelni skorupką do góry obrumienić ładnie na maśle.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x