Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Kajmak karmelowy

Kajmak karmelowy

jest podstawowym elementem wielu domowych wypieków. Wchodzi w skład mazurków, czy tortów. Można go łatwo przygotować samemu. Można też kupić gotowy.


Składniki:

  • ½ l mleka lub śmietanki,
  • 40 dag cukru,
  • 5 – 10 dag masła lub margaryny,
  • 5 – 6 łyżek mocnego karmelu,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisy „Kajmak waniliowy”, dodając pięć – sześć   łyżek mocnego karmelu (2 dag cukru zrumienionego na patelni, zagotowanego z 6 łyżkami wody).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x