Dania głównePRZEPISYZupy

Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa

Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa.


Składniki:

  • 20 dkg ziemniaków,
  • 30 dkg kiszonej kapusty,
  • 5 dkg boczku wędzonego,
  • 5 dkg cebuli,
  • 2 litry wody,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 kostka przyprawy do zup,
  • ½ liścia bobkowego,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić z boczkiem na dużej patelni, dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić pod przykryciem 8–10 minut często mieszając.
  2. Po zagotowaniu w czasie duszenia odkryć na 2–3 minuty, następnie dusić pod przykryciem
  3. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, które wrzucamy do wrzącej wody i gotować przez 10 minut.
  4. Następnie dodać do nich kapustę z boczkiem i cebulą, kapuśniak z kiszonej kapusty gotować jeszcze około 5 minut.
  5. Pod koniec gotowania wkruszyć kostkę przyprawę do zup, dodać szczyptę pieprzu, czosnek roztarty z solą, liść bobkowy i jeśli potrzeba, sól do smaku.
  6. Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa jest gotowa.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x