ObiadPRZEPISY

Kapusta cukrowa lub włoska z kminkiem, zasmażana

Kapusta cukrowa lub włoska z kminkiem,

zasmażana to klasyczny przepis na przyrządzenie tradycyjnego dania: «Schabowy z Kapustą». Jest to przepis łatwy, efekt doskonały. Polecam. 🙂


Składniki:

  • 80 dag kapusty włoskiej,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • ½ dag kminku,
  • 20 dag jabłek,
  • 5 dag cebuli,
  • sól, cukier, ocet,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić jak kapustę cukrową z pomidorami, zasmażaną.
  2. Dodać kminek zamiast pomidorów.
  3. Można dodać 1/8 litra śmietany.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x