ObiadPRZEPISYPrzystawki

Kapusta kiszona z kartoflami (stara receptura)

Kapusta kiszona z kartoflami

(stara receptura)


Przygotowanie:
kapusta-kiszona

  1. Kwaśną kapustę trzeba dobrze wycisnąć nad beczką – gdyby była zanadto kwaśna, odlać ją wrzącą wodą, lecz nie trzeba jej długo moczyć, ponieważ przez to utraci wszystek dobry smak i siłę.
  2. Kwaśną kapustę należy przystawić w emaliowanym garnku (bunclowym) lub dobrym skorupianym garnku z dostatkiem tłuszczu, i nieco w rosole ugotować na miękko.
  3. Kartofle do przemieszania ugotować osobno, ponieważ się kartofle we wszystkich zaprawianych jarzynach niedobrze ugotują, przetrzeć je dobrze i pomieszać.
  4. Chcąc z kapustą kiszoną z kartoflami gotować wieprzowinę, trzeba wieprzowinę osobno przystawić w trochę wodzie, aż się zagotuje i potem dopiero włożyć do niej kapustę.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x