PRZEPISYPrzetwory domowe

Kapusta włoska kiszona z żurawinami

Kapusta Włoska Kiszona z Żurawinami


Składniki:

Przygotowanie:

 

żurawina

  1. Żurawiny przebrać, opłukać, osączyć.
  2. Kapustę umyć, oczyścić z uszkodzonych liści i poszatkować drobno razem z głąbem.
  3. Koper wypłukać, osączyć, posiekać.
  4. Do kamiennego garnka o pojemności 10 -12 l ułożyć wymieszane wszystkie składniki.
  5. Ubić, przykryć czystym płótnem lub gazą, dalej postępować jak z kapustą kiszoną białą.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x