Kapusta z grzybami (wigilijna)

Kapusta z grzybami.

Tradycyjna, wigilijna kapusta z dodatkiem grzybów, bez której wiele z nas nie wyobraża sobie wigilijnego stołu. Przygotowanie dość proste, ale pamiętaj: – kapusta musi być kiszona, nie zakwaszona octem. Od tego zależy efekt końcowy!


🕙 Czas przygotowania: 50 min. ‖ IG: porcja = 272 kcal ‖ porcja dla 6 osób



Składniki:

Przygotowanie:

  1. Opłukać grzyby, namoczyć, następnie ugotować w tej samej wodzie.
  2. Osączyć.
  3. Pokroić na kawałki.
  4. Kapustę zalać wywarem z grzybów i ewentualnie dolać odrobinę wody.
  5. Dodać sól, przyprawy.
  6. Gotować do miękkości.
  7. Rozgrzać olej.
  8. Podsmażyć na nim na rumiano mąkę.
  9. Zasmażkę razem z grzybami dodać do kapusty.
  10. Przez chwilę dusić razem.
  11. Kapusta z grzybami powinna być doprawiona do smaku solą i pieprzem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x