PRZEPISY

Kasza gryczana łamana sypka

Ka­sza gry­czana ła­mana sypka

(za­cie­rana)


Skład­niki:

  • 30 – 40 dag ka­szy gry­cza­nej,
  • 1 małe jajko lub białko,
  • 3 – 4 dag tłusz­czu,
  • 1½ raza tyle wody, ile wy­nosi ob­ję­tość ka­szy,
  • sól,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Ka­szę prze­brać, wy­mie­szać do­kład­nie z ca­łym ja­jem lub biał­kiem.
  2. Wy­ło­żyć na bryt­fannę, wy­su­szyć w let­nim pie­kar­niku czę­sto mie­sza­jąc, aby się nie zle­piła w grudki.
  3. Gdy wy­schnie, ugo­to­wać na sypko (Ka­sza jęcz­mienna sypka).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x