DietyPRZEPISYRodzaj posiłku

Kasza gryczana palona sypka

Kasza gryczana palona

sypka.


Składniki:

  • 30 dag kaszy gryczanej palonej,
  • 3 – 4 dag tłuszczu,
  • 1 ½ raza tyle wody, ile wynosi objętość kaszy,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Kaszę przebrać.
  2. Zagotować wodę, osolić, włożyć tłuszcz, wsypać kaszę, zamieszać, wstawić do piekarnika.
  3. Wypiec lub ugotować w parze (Kasza jęczmienna sypka).
  4. Miękką, sypką kaszę wyłożyć na półmisek.
  5. Podawać z masłem, słoniną lub topionym wędzonym boczkiem, z mlekiem, z serem (twarogiem) lub jako dodatek do mięs duszonych.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x