Dania głównePRZEPISYZupy

Kasza jęczmienna

Kasza jęczmienna

jest jednym z podstawowych naszych produktów spożywczych. Stosowana do zup i do drugiego dania. Jak ugotować kaszę, aby była naprawdę dobra? Zobacz, to proste!


Składniki:

  • 15 dag kaszy,
  • 2 × tyle wody, co objętość kaszy,
  • 2 dag tłuszczu,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Kaszę przebrać, opłukać.
  2. Zagotować wodę z solą i tłuszczem, wsypać kaszę, ugotować na gazie, wypiec w piekarniku lub ugotować w parze.
  3. Można też po zagotowaniu owinąć garnek w ścierkę i włożyć pod pościel.
  4. Kasza „dojdzie” po 1 godzinie.

Kasza jaglana


Składniki:

  • 15 dag kaszy,
  • 2 razy tyle wody, co objętość kaszy,
  • 2 dag tłuszczu,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić jak kaszę jęczmienną,

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x